Een overnachting op het Hogeland: dat is een bezoekje waard!

Bed and Breakfast ‘de Twee Paardjes’ ligt ideaal gelegen op het Hogeland. U kunt vanuit onze faciliteit prachtige uitstapjes maken naar bijvoorbeeld de borgen ‘Verhildersum’ in Leens en de ‘Menkemaborg’ in Uithuizen. Ook het verwarmde openluchtbad van Breede is te bezoeken. Kijk voor de openingstijden op de website van het Zwembad. Maar ook Noordpolderzijl, het kleinste getijdenhaventje, zijn leuke uitstapjes die u vanuit onze B&B kunt maken. Vanaf Noordpolderzijl worden ook wadlooptochten georganiseerd.

Spectaculair dansevenement Oproakeldais

Elk jaar, in het laatste weekend van juni, vindt in Warffum het spectaculaire muziek- en dansevenement Oproakeldais plaats. Een evenement dat u niet mag missen: dansers uit alle uithoeken van de wereld komen naar het dorp om hun danskunsten te vertonen. De dansers worden lokaal ondergebracht bij gastgezinnen en bed and breakfast gelegenheden. Ook Bed and Breakfast ‘De Twee Paardjes’ biedt onderdak aan de dansers.

Natuurlijk kunt u het ook wat dichterbij onze BnB zoeken: de schitterende tuin van Els de Boer in Warffum bijvoorbeeld. Echt een bezoekje waard.

Het Pieterpad

Het dorp Pieterburen is het beginpunt van het Pieterpad, dat loopt tot aan de Sint Pietersberg in Limburg. Ook vanuit Pieterburen kunnen wadlooptochten worden gemaakt. Voor meer informatie over wadlopen klikt u hier: www.wadlopen.com

Bezoek aan de waddeneilanden

Het Lauwersmeer natuurgebied ligt op ongeveer 30 kilometer vanaf Warffum verwijderd. Hier kan men, naast recrëeren aan een van de stranden, ook wandelen en fietsen. Wilt u een uitstapje maken naar een van de Waddeneilanden? Dan is onze bed en breakfast de ideale uitvalsbasis: vanuit Lauwersoog vertrekt de boot naar Schiermonnikoog en vanuit de Eemshaven kunt u op de boot stappen naar het Duitse waddeneiland Borkum!

Overige bezienswaardigheden nabij B&B ‘de Twee Paardjes’ Warffum:

Boerema’s antiek boerderij in Uithuizen

Museum het Hoogeland tevens tourist informatie in Warffum en omgeving

Menkemaborg in Uithuizen

Noordpolderzijl

(Zielhoes) Noordpolderzijl

Eetgelegenheden in de buurt:

Chinees Restaurant Hong Sheng (overkant van de straat)

Spijslokaal Warffum https://www.hethoogeland.com/plan-uw-bezoek/horeca/

Mexicaans Restaurant Celieto Lindo Warffum.

http://cielitolindogroningen.nl/

Gasterij ’t Gemeentehuis Usquert https://www.facebook.com/gasterijhetgemeentehuis/

Eetgelegenheden in Uithuizen. 5 km

Cafetaria de Passage Uithuizen https://www.ggcafetaria.nl

Eetgelegenheid in Baflo. 10 km

Grand Cafe de Hoek https://www.grandcafedehoek.nl

Winsum:

Restaurant de jongens uit de buurt

https://www.dejongensuitdebuurt.nl/

Eetcafé van Winsum J&A 

https://www.cafejena.nl/

Herberg de gouden Karper

https://goudenkarper.nl/